Zamieszczone przez Krzysztof1967
ABS W FABI
Zwiń
X
-
robekcool, Witam
problem w tym że swieci mi sie kontrolka ABS na kompie pokazało błąd "pompa odprowadzająca ABS-V39" fabia ma 90tys przebieu nie miała strzału nigdy to nie możliwe że to pompa może na złączach jest pęknięty jakiś kabel albo coś innego, bo czujniki przy kołach sprawdziłem są ok.Jordi
Komentarz
-
-
kwestia poprawnej diagnozy, ale w tych autkach często gnije wiązka elektryczna. wada konstrukcyjna- wiązka leży na podlużnicy, często mokra, i cuda się dzieją. najpierw pojawia się błąd od elementu, w którym pierwszy kabel się utleni ( spuchnięta izolacja przewodów). jednak wymiana wszystkich wskazana. bywa, że gniją nawet do samego sterownika silnika. brak komunikacji=błąd :idea:
Komentarz
-
-
1. jak sprawdzileś czujniki?
2. nie całą wiązkę, ale po wyjęciu aku i filtra powietrza będziesz widział ją dokładnie w najczulszym miejscu. załamanie na łączeniu podlużnicy lewej ze ścianą grodziową. obejrzyj dokladnie . jak trzeba to rozizoluj miejscowo.
jeśli nigdy nie była robiona, stawiam na wiązkę
Komentarz
-
-
Re: ABS W FABI
Zamieszczone przez Kh2GzYH@neostraWitam szukam dobrego mechanika w Białynstoku od ABS.
Facet ma dobrą opinie (sam robiłem u niego jedną rzecz, sprawę załatwił sprawnie, szybko i tanio.
Komentarz
-
Komentarz